AcasăCategorii rețeteDesertClafoutis de cireșe

Clafoutis de cireșe

Astăzi am ales desertul tradițional francez – Clafoutis de cireșe, originalul limousin clafoutis care provine din regiunea a cărei capitală este Limoges.

Este un desert foarte simplu dar elegant în prezentare, care cucerește prin textura sa moale și delicată  si care poate fi preparat si cu alte fructe precum : caise, visine, piersici, zmeura, afine.

Ingrediente ptr 4 persoane:

-600 gr cirese fără sâmburi

-100 gr făină 00

-50 gr zahăr

-3 ouă

-200 ml smântână lichidă

-100 ml lapte

-1 bucățică de unt (pentru a unge vasul de copt)

-un vârf de sare

-zahăr pudră

Timp de pregatire -aprox. 1 ora

Modul de preparare:

Spălați cireșele, uscați-le si tăiați-le în jumătate, îndepărtând sâmburii. Puneți-le in forme individuale din pyrex, nu prea înalte sau intr-un vas cu diametrul de aproximativ 24 cm.

Puneti făina cu zahărul, ouăle, frisca lichida, laptele și un vârf de sare în mixer. Amestecați scurt până obțineți un aluat neted și omogen.

Turnati aluatul obținut peste cireșe și puneti-l la cuptorul preîncălzit la 180 °, timp de aproximativ 40 de minute (la sfârșit, suprafața și marginile clafoutis-ului trebuie să fie ușor aurii) și serviți-l presărat cu zahăr pudră.

Puteți savura și : Tartă Tatin cu portocale sau Macaron – o prăjitură care a cucerit lumea

Pofta buna !

 

Articole Similare