Modul de pregătire al reţetei gastronomice: Churros cu cremă de ciocolată. Timp de pregătire: 20 de minute. Timp de gătire: 15 minute. Timp de răcire: 1h.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată
Daţi ciocolata prin răzătoare şi amestecaţi-o cu untul. Fierbeţi laptele cu esenţa de vanilie, adăugaţi amestecul unt-ciocolată şi fierbeţi compoziţia încă 10 minute.
Luaţi oala de pe foc şi lăsaţi-o să se răcoresacă. Bateţi ouăle cu amidonul, adăugaţi-le peste crema de ciocolată şi puneţi din nou compoziţia la foc, până se îngroaşă. Umpleţi 6 forme cu această cremă şi lăsaţi-le la frigider.
Mod de preparare pentru churros
Puneţi apa la fiert. Separat, amestecaţi într-un bol, făina, zahărul şi sarea.
Adăugaţi apa fierbinte, amestestecând cu o lingură de lemn, până ce obţineţi o pastă omogenă. Lăsaţi-o să se răcorească, apoi puneţi-o la frigider, până ce se răceşte complet.
Încălziţi uleiul pentru prăjit. Puneţi pasta într-un şpriţ de cofetărie sau într-un cornet şi veţi obţine nişte forme precum cele din imagine. Prăjiţi gogoşelele două-trei minute, după care, cu un şervet de bucătărie absoarbeţi excesul de ulei. La final, presăraţi zahăr pudră.
Churros cu cremă de ciocolată – ingrediente pentru 6 persoane
Pentru crema de ciocolată
- 200 g ciocolată neagră
- 100 g de unt topit
- un litru de lapte
- 50 g amidon
- 2 ouă
- o linguriţă de esenţă de vanilie
Pentru churros (gogoşele)
- 250 g făină
- 50 g de zahăr pudră
- 150 ml de apă
- sare
Secretele chef-ului: Puneţi pasta într-un şpriţ de cofetărie sau într-un cornet şi veţi obţine nişte forme precum cele din imagine.
La ingredientele pentru churros puteţi adăuga rom sau suc de portocale pentru a parfuma preparatul.
Vă mulţumim pentru că a-ţi degustat alături de noi reţeta culinară “Churros cu cremă de ciocolată“.