AcasăCategorii rețeteAluaturiȘtrudel cu mere și cremă de vanilie

Ștrudel cu mere și cremă de vanilie

Ștrudel cu mere și cremă de vanilie – un desert fin, dulce – acrișor și cremos, servit alături de o cremă fină de vanilie, ideal pentru o după-amiază de toamnă sau ca desert după o masă festivă!

Ingrediente ptr 4 persoane:

Pentru strudel:

-4 foi de plăcintă (subțiri)

-3-4 mere mari (de preferat acrișoare)

-2 linguri zahăr brun

-1 linguriță scorțișoară

-50 g stafide (opțional)

-30 g unt topit (pentru uns foile)

Timp total circa 1 oră.

Pentru crema de vanilie :

-500 ml lapte

-3 gălbenușuri

-2 linguri zahăr

-1 lingură amidon (sau făină)

-1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriță extract de vanilie)

Modul de preparare:

Curățați merele, radeți-le, stoarceți-le ușor de zeamă și amestecați-le

cu zahărul, scorțișoara și stafidele.

Întindeți o foaie de plăcintă, ungeți-o cu untul topit și suprapuneți încă 3 foi unse.

Adăugați umplutura de mere, rulați strudelul strâns și așezați-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ungeți cu unt topit deasupra și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-35 minute, până devine rumen și crocant.

Încălziți laptele cu păstaia de vanilie (sau extractul).

Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu zahărul și amidonul.

Turnați treptat laptele fierbinte peste gălbenușuri, amestecând continuu, puneți la foc mic și amestecați până se îngroașă, dar fără să fiarbă.

Tăiați strudelul în 4 porții, presărați zahăr pudră deasupra și serviți cald, alături de crema de vanilie.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Prăjitură cu mere la tigaie

Articole Similare