Ștrudel cu mere și cremă de vanilie – un desert fin, dulce – acrișor și cremos, servit alături de o cremă fină de vanilie, ideal pentru o după-amiază de toamnă sau ca desert după o masă festivă!
Ingrediente ptr 4 persoane:
Pentru strudel:
-4 foi de plăcintă (subțiri)
-3-4 mere mari (de preferat acrișoare)
-2 linguri zahăr brun
-1 linguriță scorțișoară
-50 g stafide (opțional)
-30 g unt topit (pentru uns foile)
Timp total circa 1 oră.
Pentru crema de vanilie :
-500 ml lapte
-3 gălbenușuri
-2 linguri zahăr
-1 lingură amidon (sau făină)
-1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriță extract de vanilie)
Modul de preparare:
Curățați merele, radeți-le, stoarceți-le ușor de zeamă și amestecați-le
cu zahărul, scorțișoara și stafidele.
Întindeți o foaie de plăcintă, ungeți-o cu untul topit și suprapuneți încă 3 foi unse.
Adăugați umplutura de mere, rulați strudelul strâns și așezați-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Ungeți cu unt topit deasupra și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-35 minute, până devine rumen și crocant.
Încălziți laptele cu păstaia de vanilie (sau extractul).
Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu zahărul și amidonul.
Turnați treptat laptele fierbinte peste gălbenușuri, amestecând continuu, puneți la foc mic și amestecați până se îngroașă, dar fără să fiarbă.
Tăiați strudelul în 4 porții, presărați zahăr pudră deasupra și serviți cald, alături de crema de vanilie.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Prăjitură cu mere la tigaie