Prăjitura cu mere la tigaie este o rețetă rapidă și usoară, gata în doar cateva minute fără a fi nevoie să folosiți cuptorul.
Este un desert similar cu kaisershmarrn-ul austriac, de care se deosebește prin prezența unor bucăți mici de fructe în aluat.
Ideal pentru a fi savurat dimineața, pentru un mic dejun sănătos și hrănitor, sau pentru a fi servit ca desert împreună cu diverse gemuri sau lângă o cupă de înghețată.
Ingrediente ptr 4-6 persoane :
-4 ouă
-4 mere
-200 ml lapte
-100 g făină
-60 g zahăr
-1 linguriță scorțișoară
-1 lâmăie rasă
-1 bucățică mică de unt
Timp de preparare aprox 20-30 minute.
Modul de preparare :
Curățați merele, îndepărtați miezul și tăiați-le în fâșii cât mai subțiri sau cubulețe, puneți-le într-un castron și amestecați-le cu scorțișoară.
Bateți ouăle cu zahărul, până când amestecul devine ușor și pufos, adăugați coaja de lămâie rasă și turnați laptele.
Adăugați făina cernută și amestecați ușor de jos în sus.
În compoziția obținută, adăugați merele și amalgamați.
Topiți un pic de unt într-o tigaie antiaderentă și turnați compoziția.
Acoperiți cu un capac și lăsați la foc mic, timp de aproximativ 8-10 minute.
Întoarceți ușor omleta cu ajutorul unei farfurii plate și lăsați-o încă 3-5 minute.
Presărați cu zahăr pudră și serviți.
Încercați și : Mere coapte cu nuci și portocale sau Clătite cu pere caramelizate
Poftă bună!