Reteta si modul de preparare al clătitelor cu pere caramelizate. Timp de pregătire: 10 minute. Timp de gătire: 15 minute.
Clătitele : Bateţi bine ouăle şi laptele. Într-un alt bol, amestecaţi făina, zahărul vanilat şi sarea. Adăugaţi treptat acest amestec peste cel lichid, amestecând încontinuu, până ce obţineţi o pastă omogenă.
Ingrediente pentru 15 clătite
- 2 căni de făină
- 3 ouă întregi
- 2 căni de lapte
- o cană de bere
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- un praf de sare
Secretele chef-ului: adăugarea progresivă a făinii peste amestecul lichid, vă permite evitarea cocoloaşelor!
Clătite cu pere caramelizate: Decojiţi perele şi ungeţi-le cu lămâie. Topiţi untul într-o oală, la foc mic. Adăugaţi perele, zahărul, coaja de portocală şi scorţişoara. Lăsaţi perele la foc timp de 8-10 minute, amestecând din când în când. După ce perele s-au răcit puţin, aşezaţi-le peste clătite. La momentul servirii, presăraţi zahărul pudră peste clătite.
Clătite cu pere caramelizate – ingrediente pentru 6 persoane
- 6 clătite
- trei pere
- 40 g unt
- 50 g de zahăr pudră
- o lingură de zahăr
- o linguriţă de praf de scorţişoară
- o jumătate de lămâie
- coaja rasă de la o jumătate de portocală
Clătite cu pere caramelizate – secretele chef-ului: În fotografia alăturată, am folosit pere întregi, dar ele se pot şi tăia. Dacă aveţi invitaţi gurmanzi, puteţi dubla cantităţile şi lăsa perele întregi.
Vă recomandăm și : Prăjitură cu mere la tigaie