Tarta cu vișine –un desert simplu, rapid, delicios și pufos, la îndemâna tuturor, și care se poate prepara cu orice alt fruct de sezon doriți precum : caise, cireșe, zmeură !
Ingrediente ptr 6 persoane :
-500 g vișine fără sâmburi (proaspete sau congelate)
-4 ouă
-200 g zahăr
-150 ml ulei
-200 g făină
-1 plic praf de copt (10 g)
-1 plic zahăr vanilat
-un praf de sare
-zahăr pudră pentru decor
Timp total de preparare circa 1 oră.
Modul de preparare:
Pregătirea vișinelor: Dacă sunt congelate, se lasă la dezghețat și se scurg bine de suc. Dacă sunt proaspete, se spală, se curăță de sâmburi și se lasă la scurs într-o sită.
Prepararea aluatului:
Se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până devin spumoase.
Se adaugă uleiul treptat, apoi zahărul vanilat.
Se încorporează făina și praful de copt, amestecând ușor până obțineți un aluat omogen.
Se toarnă aluatul într-o tavă (aprox. 25×35 cm) tapetată cu hârtie de copt și se distribuie vișinele uniform, deasupra.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr pudră și poftă bună !
Vă recomandăm și : Clafoutis de cireșe

