Ingredientele necesare si modul de preparare al “sandvişurilor pirat”. Timp de preparare: 30 de minute.
Tăiaţi 4 felii groase de castravete. Feliaţi ardeiul gras, apoi tăiaţi patru rondele din partea albă a cepei şi patru din cea verde, pentru a face ochiul piratului.
Tăiaţi chiflele în două pe lungime şi ungeţi jumătăţile cu maioneză. Puneţi pe câte o jumătate de chiflă: o frunză de salată, o felie de jambon, una de caşacaval, o alta de jambon şi încă o frunză de salată, apoi aşezaţi peste acestea celelalte jumătăţi de chiflă.
Decoraţi faţa piratului: în loc de gură, puneţi o feliuţă de ardei gras, pentru ochi – o rondelă de castravete, una de ceapă albă şi una verde. Peste celălalt ochi, aşezaţi foi de ceapă verde. Nasul se face dintr-un triunghi de pate de ficat.
Ingrediente pentru 4 copii
- 4 chifle
- 8 felii de jambon alb
- 4 felii de caşcaval
- un sfert de castravete
- o jumătate de ardei gras roşu
- 8 frunze de salată
- 2 cepe verzi
- 4 linguriţe de pate de ficat
- 8 linguriţe de maioneză
Reţetă gastronomică pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.