Tournedos este un fel de mâncare tradițională franceză, compusă din felii de carne de mușchi de vită sau porc, de 2-3 cm grosime și care presupune marinarea cărnii cu vin și ierburi, timp de 10-12 ore.
Ingrediente ptr 2 persoane :
-2 medalioane de mușchi de porc (sau vită)
-20 ml smântână
-1/2 pahar de coniac
-ulei de măsline
-sare și piper după gust
Timp de preparare 15-20 minute.
Timp de marinare 10-12 ore
Pentru marinarea cărnii vom avea nevoie de :
-1 pahar de vin alb sec
-1 cățel de usturoi
-1-2 frunze de dafin
-pătrunjel
Modul de preparare :
Marinați medalioanele peste noapte cu ingredientele indicate, cel puțin 10-12 ore având grijă să întoarceți medalioanele, din când în când, astfel încât marinarea să fie cât mai uniformă.
După cele 10-12 ore de marinat, scurgeți medalioanele, uscați-le și gătiți-le într-o tigaie, cu puțin ulei la foc mare, timp de 8-10 minute.
Scoateți-le din tigaie și puneți-le deoparte.
În aceeași tigaie în care ați gătit medalioanele, adăugați coniacul, smântâna, un vârf de sare și piper și amestecați, veți obține un sos cremos.
Repuneți medalioanele în tigaie, amalgamați cu sosul cremos și serviți-le fierbinți.
Poftă bună !
Puteți încerca și : Rulou de porc moale în lapte cu gălbiori sau : Filé de porc cu ardei