Modul de preparare al filéurilor de porc cu ardei. Timp de pregătire: 10 minute. Filé de porc cu ardei, timp de gătire: 15 minute. Se lasă la marinat 15 minute.
Tăiaţi carnea de porc în fâşii groase de jumătate de centimetru. Pisaţi usturoiul, amestecaţi-l cu sosul de soia şi puneţi amestecul peste carne. Lăsaţi carnea la marinat timp de 15 minute, apoi scoateţi-o şi scurgeţi-o de sos.
Tăiaţi ardeiul în lamele şi puneţi-l într-o tigaie cu ulei încins. Acoperiţi tigaia şi lăsaţi ardeiul la foc mic timp de 15 minute, după care scoateţi-l din ulei. În aceeaşi tigaie, rumeniţi bucăţile de carne, adăugaţi sarea, piperul, ghimbirul, ardeiul şi sosul de marinadă. Amestecaţi şi mai lăsaţi compoziţia pe foc încă 5 minute.
Filé de porc cu ardei – ingrediente pentru 4 persoane
- 600 g filé de porc
- 1 ardei roşu
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri de sos de soia
- o lingură de ulei
- praf de ghimbir
- sare şi piper
Astazi am pregătit “filé de porc cu ardei”. Vă aşteptăm şi mâine pe gastronomie.rfi.ro cu o nouă reţetă!
Nu uitaţi de “Reţeta zilei în e-mail”. Tot ce trebuie să faceţi este să vă abonaţi la newsletter-ul nostru, folosind modulul din parte dreaptă a paginii.