AcasăCategorii rețetePaste, pizzaLasagna cu somon afumat și ricotta

Lasagna cu somon afumat și ricotta

Cu lasagna de somon din această rețetă veți aduce la masă un prim fel bogat și scenografic și ușor de pregatit.

Combinația de arome, dintre somon, ricotta și șofran va asigura preparatului un succes răsunător.

INGREDIENTE – PTR 4 PERSOANE:

-250 g foi proaspete ptr lasagna (cumpărate sau pregătite în casă : Aluat pentru paste artizanale

-500 g ricotta

-500 g somon afumat

-700 ml sos bechamel

-50 ml lapte

-2 pliculețe de șofran

-un cubulet de unt

-piper

-sare

Timp de pregatire -aprox. 1 ora

MODUL DE PREPARARE :

Scufundati foile de lasagna (una sau două odată) în apă ușor sărată pentru câteva momente.

Scoateți-le și întindeți-le treptat pe o cârpă curată și uscată.

Pregătiți un sos bechamel nu foarte gros urmând rețeta de bază. Încălziți laptele într-o cratiță, fără a-l aduce la fierbere și dizolvați șofranul în el. Adăugați amestecul obtinut în sosul bechamel și amestecați până când devine galben și omogen.

Ungeți un vas de cuptor cu unt și apoi distribuiți un strat subțire de sos bechamel.

Așezați primul strat de foaie și acoperiti-l cu câteva linguri de ricotta (pe care o veti nivela pe toata suprafata foii de lasagna), continuati cu somon, bechamel, piper.

Acoperiți cu un al doilea strat de foaie și continuați în același mod până când terminati ingredientele.

Coaceți într-un cuptor static la 200°C timp de aproximativ 20 de minute, verificând nivelul de rumenire.

Pofta buna !

 

Articole Similare