Medalionul de vită cu piper verde este un clasic al bucătăriei italiene, o mâncare rafinată și gustoasă, o retetă rapidă si apetisantă.
Pașii de urmat sunt puțini și nu sunt complecși, trebuie doar să fiți puțin atenți când flambati carnea cu coniac dar și la timpii de gătit.
Ingrediente ptr 2 pers :
-2 medalioane de carne de vită (aprox.150 gr fiecare)
-2 linguri de piper verde-boabe
-20 ml coniac
-100 ml smântână lichidă
-10 gr unt
-1 lingură de muștar
-sare
Timp de pregatire -aprox. 30 minute
Modul de preparare :
Înfășurați medalioanele cu sfoară de bucătărie, înmuiați-le în piper verde zdrobit, făcându-l să adere bine pe ambele părți ale carnii.
Topiți untul într-o tigaie, rumeniți medalioanele pe ambele părți, timp de câteva minute și flambați-le cu coniac.
Odată ce flacăra s-a stins, scoateți medalioanele din tigaie, puneți-le deoparte și acoperiti-le cu o folie pentru a le menține calde.
În tigaia în care ați flambat carnea, adăugați muștarul și smântâna și lăsați sosul să se reducă timp de câteva minute.
Repuneti medalioanele în tigaie, aromatizati-le cu sosul de muștar si smântâna, tăiați sfoara și serviți.
Și dacă vă place carnea de vită puteți încerca diverse rețete precum : Rulouri de carne de vita si branza scamorza , Mușchiuleț de mânzat cu sos remoulade sau Entrecote cu sos de portocale,
Poftă bună !