AcasăCategorii rețeteCarne roșieEntrecote cu sos de portocale

Entrecote cu sos de portocale

Entrecote-ul cu sos de portocale este un fel de mancare usor de preparat, gustos, rafinat si care poate fi servit alaturi de orice garnitura precum : cartofii la cuptor, piureul de cartofi sau salată.

Ingrediente ptr 4 pers:

– 4 felii de carne de mânzat de aprox. 150 gr fiecare

– 2 crenguțe de rozmarin

– sare și piper după gust

– 1 legătură de pătrunjel

– 2 portocale netratate

– un strop de ulei de măsline extravirgin

Timp de pregatire -aprox. 45 minute

Modul de preparare:

Spălați și uscați o portocală, îndepărtați coaja, fierbeti-o în apă timp de 3 minute, scurgeți-o și tocați-o mărunt. Spălati frunzele de pătrunjel și tocați-le.

Amestecati portocala tăiată mărunt cu pătrunjelul și întindeti amestecul peste cele 4 felii de carne ușor sărate.

Transferați fripturile intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adăugati sucul de la a doua portocală, rozmarinul tocat, piperul, câteva coji din a doua portocală și coaceți la cuptor, la 180 ° timp de aproximativ 20-25 de minute.

Poftă bună !

 

Articole Similare