Entrecote-ul cu sos de portocale este un fel de mancare usor de preparat, gustos, rafinat si care poate fi servit alaturi de orice garnitura precum : cartofii la cuptor, piureul de cartofi sau salată.
Ingrediente ptr 4 pers:
– 4 felii de carne de mânzat de aprox. 150 gr fiecare
– 2 crenguțe de rozmarin
– sare și piper după gust
– 1 legătură de pătrunjel
– 2 portocale netratate
– un strop de ulei de măsline extravirgin
Timp de pregatire -aprox. 45 minute
Modul de preparare:
Spălați și uscați o portocală, îndepărtați coaja, fierbeti-o în apă timp de 3 minute, scurgeți-o și tocați-o mărunt. Spălati frunzele de pătrunjel și tocați-le.
Amestecati portocala tăiată mărunt cu pătrunjelul și întindeti amestecul peste cele 4 felii de carne ușor sărate.
Transferați fripturile intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adăugati sucul de la a doua portocală, rozmarinul tocat, piperul, câteva coji din a doua portocală și coaceți la cuptor, la 180 ° timp de aproximativ 20-25 de minute.
Poftă bună !