AcasăCategorii rețeteCarne roșieCotlet de porc cu sos de portocale

Cotlet de porc cu sos de portocale

Cotlet de porc cu sos de portocale – un preparat rafinat care combină savoarea cărnii fragede cu dulceața ușor acrișoară a portocalelor, ideal pentru o cină elegantă sau o ocazie specială!

Ingrediente ptr 2 persoane :

Pentru cotlet:

-2 bucăți cotlet de porc (fără os), cca 180-200 g fiecare

-1 lingură ulei de măsline

-sare și piper, după gust

-1 cățel de usturoi, zdrobit

-1 crenguță de rozmarin

Pentru sosul de portocale:

-200 ml suc de portocale proaspăt stors

-1 linguriță coajă rasă de portocală (doar partea portocalie)

-1 lingură miere (sau zahăr brun)

-1 lingură vin alb sec

-sare și piper, după gust

Timp total circa 30 de minute

Modul de preparare:

Scoateți cotletul din frigider cu 15 minute înainte de gătire.

Condimentați carnea cu sare, piper și usturoiul zdrobit.

Încingeți o tigaie cu ulei de măsline, adăugați cotletele și gătiți-le 3-4 minute pe fiecare parte, până prind o crustă aurie.

Adăugați rozmarinul pentru aromă.

Odată ce cotletele s-au rumenit, scoateți-le din tigaie și lăsați-le-l să se odihnească 5 minute, acoperite.

În aceeași tigaie, adăugați sucul de portocale, coaja, mierea și vinul alb..

Lăsați să fiarbă la foc mediu 5-7 minute până se reduce puțin, apoi adăugați sare și piper după gust.

Așezați cotletele pe farfurii și turnați sosul de portocale peste ele.

Serviți cu o garnitură de cartofi copți, piure de cartofi sau o salată de rucola și nuci.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Entrecote cu sos de portocale

 

Articole Similare