AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriCartofi gratinați cu bacon, emmenthal și chimen

Cartofi gratinați cu bacon, emmenthal și chimen

Cartofii gratinați cu bacon și emmenthal sunt o garnitură bogată și gustoasă, dar care pot fi serviți și ca fel principal.

Brânza emmenthal gratinată va forma o crustă super crocantă, în timp ce umplutura va rămâne cremoasă, parfumată și plină de gust.

Ingrediente ptr 4 persoane:

-6 cartofi

-120 g bacon feliat subțire

-200 g emmenthal feliat subțire

-sare și piper după gust

-semințe de chimen

-ulei de măsline

Timp de preparare circa 30 minute.

Modul de preparare :

Spălați cartofii și fierbeți-i, cu coajă, în apă ușor sărată.

Odată fierți, scoateți-i din apă și lăsați-i să se răcească, apoi tăiați-i în felii mai groase și așezați-i într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline.

Acoperiți fiecare felie de cartofi cu câte o felie de bacon și una de emmenthal și coaceți la cuptor, timp de 10-15 minute, până când se formează o crustă super crocantă.

Scoateți din cuptor, presărați semințele de chimen și bucurați-vă de cartofii gustoși.

Poftă bună !

Articole Similare