Cartofii gratinați cu bacon și emmenthal sunt o garnitură bogată și gustoasă, dar care pot fi serviți și ca fel principal.
Brânza emmenthal gratinată va forma o crustă super crocantă, în timp ce umplutura va rămâne cremoasă, parfumată și plină de gust.
Ingrediente ptr 4 persoane:
-6 cartofi
-120 g bacon feliat subțire
-200 g emmenthal feliat subțire
-sare și piper după gust
-semințe de chimen
-ulei de măsline
Timp de preparare circa 30 minute.
Modul de preparare :
Spălați cartofii și fierbeți-i, cu coajă, în apă ușor sărată.
Odată fierți, scoateți-i din apă și lăsați-i să se răcească, apoi tăiați-i în felii mai groase și așezați-i într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline.
Acoperiți fiecare felie de cartofi cu câte o felie de bacon și una de emmenthal și coaceți la cuptor, timp de 10-15 minute, până când se formează o crustă super crocantă.
Scoateți din cuptor, presărați semințele de chimen și bucurați-vă de cartofii gustoși.
Poftă bună !