Gratin-ul de cartofi, broccoli și cârnați este o rețetă plină de arome, simplă și delicioasă, ideală pentru zilele friguroase de iarnă, excelentă pentru un prânz sau o cină rapidă!
Ingrediente ptr 2 persoane:
– 1 buchet de broccoli mediu
– 2-3 cartofi medii
– 2 ouă
– 2 cârnați (sfărâmați și fără piele)
– 1 lingură de ulei de măsline
– 50 g brânză rasă (opțional, de exemplu mozzarella sau cheddar)
– sare și piper după gust
– ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru) – după preferință
Timp de preparare 30-40 minute.
Modul de preparare :
Curățați cartofii și fierbeți-i într-o oală cu apă sărată, timp de 5-8 minute, până devin ușor fragezi apoi tăiați-i în rondele subțiri.
Spălați broccoli, rupeți-l în buchețele mici și fierbeți-l în apă cu sare, timp de 3-4 minute, până devine fraged.
Într-o tigaie, adăugați uleiul de măsline și rumeniți ușor cârnații fărâmițați până devin aurii.
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Amestecați ouăle cu sarea și piperul, adăugați brânza rasă și amalgamați.
Într-un vas de copt, așezați în straturi cartofii, broccoli, cârnații rumeniți și turnați amestecul de ouă și brânză deasupra.
Coaceți timp de 15-20 minute, până când brânza se topește și se rumenește frumos deasupra, formând o crustă aurie.
Dacă vă plac aromele mai intense, puteți adăuga ierburile aromatice, după preferință.
Vă recomandăm și alte variante cu broccoli : Orecchiette cu broccoli
Poftă bună !