AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriParmigiana de varză la cuptor

Parmigiana de varză la cuptor

Parmigiana de varză este un fel de mâncare excelent de iarnă, ușor de preparat și gustos, perfect atât pentru prânz, cât și pentru cină, și cu siguranță mai ușor de digerat decât tradiționala parmigiana de vinete.

Protagonista rețetei este varza o legumă ce poate stimula apărarea naturală a organismului împotriva bolilor, fiind plină de fibre și alte substanțe nutritive, precum potasiu și vitamina K.

Ingrediente ptr 4-6 persoane :

-1 varză medie

-200 gr de șuncă de praga sau bacon (cubulețe)

-300 gr mozzarella (cubulete)

-100 gr parmezan ras

-ulei de masline

-sare dupa gust

-pesmet

Timp de pregatire -aprox.1 ora

Modul de preparare:

Incepeti prin a fierbe 2-3 minute, frunzele de varză in apă sărată, apoi scurgeți-le bine și puneți-le pe o farfurie.

Într-un vas de copt începeți să asamblați parmigiana în straturi : primul strat cu varză, apoi continuați cu șunca și mozzarella cubulețe, presărați parmezanul ras și continuați în această ordine până când terminați ingredientele.

Faceți un ultim strat cu mozzarella, parmezan și pesmet.

Stropiți cu puțin ulei de măsline și coaceți la cuptor la 180 ° C, timp de 30 de minute.

Poftă bună!

Articole Similare