Supa de varză și cartofi este o supă gustoasă și hrănitoare, o rețetă vegetariană, simplu de preparat și rapid de făcut, combinația dintre aceste două legume este perfectă, ambele avand o aromă delicată.
INGREDIENTE – PTR 4 PERSOANE:
-1 varză mică
-400 g cartofi
-1 ceapă
-1 cățel de usturoi
-1 l apă fierbinte
-ulei de măsline extravirgin
-sare si piper dupa gust
Timp de pregatire -aprox. 30 minute.
MODUL DE PREPARARE :
Incepeți prin a curăța varza. Îndepărtați frunzele exterioare deteriorate, tăiați-o în jumătate și îndepărtați tulpina centrală. Spălați-o bine si taiati-o in bucati mici.
Spălați cartofii și tăiați-i cubulețe.
Feliați ceapa mărunt și zdrobiți cățelul de usturoi și apoi începeți să le prăjiți într-o cratiță cu un strop de ulei. Adăugați cartofii și lăsați-i să se rumenească.
Adăugați varza și acoperiți totul cu apa fierbinte. Aduceți la fierbere, apoi micsorati focul, acoperiți cu un capac și gătiți timp de 30-40 de minute, până când cartofii incep sa se sfărâme usor.
La sfârșitul gătitului, condimentați cu sare și opriți focul.
Serviți supa de varză și cartofi, completând cu un strop de ulei și piper și dacă vă place varza puteți încerca și varianta de: Parmigiana de varză la cuptor
Pofta buna !