Mămăliga cu cârnați este un fel de mâncare, care se potrivește bine sezonului de iarnă.
Gustoasă și hrănitoare, mămăliga cu cârnați este un fel de mâncare care combină aroma puternică a cârnaților cu delicatețea și textura moale al mămăligii.
Folosind o făină de porumb cu gătire rapidă, veți aduce la masă, în scurt timp, un fel de mâncare tradițional foarte iubit și apreciat.
Ingrediente ptr 4 persoane :
-4-5 cârnați de porc
-250 ml pulpă de roșii
-1-2 frunze de dafin
-1 morcov
-1 țelină
-1 ceapă
-1 cățel de usturoi
-1 vârf de ardei iute
-1/2 pahar de vin alb
-ulei de măsline extravirgin după gust
-sare și piper după gust
-300 g mălai și aprox.1 litru de apă – ptr mămăligă (dacă optați ptr mălaiul prefiert, timpul de fierbere se reduce, urmați instrucțiunile de pe ambalaj)
Timp de preparare circa 1 oră.
Modul de preparare :
Curățați și tocați ceapa, zdrobiți usturoiul și tocați un vârf de ardei iute.
Turnați câteva linguri de ulei de măsline extravirgin într-o cratiță și sotați ceapa,usturoiul și ardeiul iute, la foc mic, timp de câteva minute.
Curățați și tăiați morcovul și țelina în bucăți mici și adăugați-le în cratiță.
Curățați cârnații de pielită și sfărâmați-i grosolan cu o furculiță.
Adăugați cârnații în cratița cu legume și ierburi tocate și rumeniți-i, timp de câteva minute (până când devin albi).
Adăugați vinul, măriți flacăra și lăsați să se evapore.
Reduceți focul, adăugați pulpa de roșii și un pahar cu apă.
Continuați să gătiți la foc mic, cu capac, timp de 20-30 de minute.
Între timp pregătiți mămăliga : într-o oală mare, aduceți aprox.1 litru de apă la fierbere și turnați mălaiul, în ploaie, amestecănd cu un tel. Continuați aproximativ 20-30 de minute, pentru a obține o mămăligă corpolentă și moale.
Serviți mămăliga cu sosul de cârnați.
Poftă bună !