Modul de preparare al reteţei vinete cu roşii şi usturoi . Timp de pregătire al reteţei: 40 de minute. Timp de gătire al reteţei : 30 de minute.
Tăiaţi vinetele în rondele şi puneţi-le pe hârtie absorbantă, pudraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă timp de 30 de minute.
Întoacerce-iţle din când în când, mai adăugând sare. Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi într-un bol usturoiul şi pasta de tomate cu două linguri de ulei de măsline. Adăugaţi zahărul, apoi săraţi şi piperaţi.
Stropiţi o tavă pentru cuptor sau o placă de gătit cu patru linguri de ulei de măsline. Aranjaţi rondelele de vinete pe un singur strat. Puneţi pe fiecare câte puţin din compoziţia pe bază de sos tomat. Stropiţi cu restul uleiului de măsline şi puneţi la cuptor timp de 30 de minute.
Aranjaţi-le pe o farfurie şi serviţi-le calde sau reci.
Ingredientele reţetei vinete cu roşii şi usturoi pentru 2 persoane:
- două vinete
- doi căţei de usturoi zdrobiţi
- trei linguri de pastă de tomate
- opt linguri de ulei de măsline
- o jumătate de lingură de zahăr
- sare, piper
- pătrunjel pentru decor
Vă mulţumim pentru că a-ţi degustat alături de noi reţeta culinară “Vinete cu roşii şi usturoi“.
Vă recomandăm și alte rețete cu vinete : Vinete crude marinate servite pe felii de pâine de casă