Vinete crude marinate

Vinetele crude marinate pot fi un aperitiv delicios ce poate fi savurat pe tot parcursul anului, mai ales în timpul iernii.

Astăzi o să vorbim despre cum să pui vinete la borcan cu oțet și usturoi, ca să te poți bucura de ele chiar și când nu sunt în sezon.

Unul dintre cele mai mari avantaje este că vinetele puse la borcan pot fi păstrate mult timp fără să se strice, datorită conservanților naturali precum oțetul și usturoiul.

Combinația de vinete, oțet și usturoi creează un gust complex și delicios care se potrivește cu multe tipuri de mâncare.

Pregătite în acest fel pot fi servite ca garnitură la carne sau brânză, împreună cu diverse aperitive, sau pentru a condimenta bruschete, salate, pizza sau sandvișuri.

 

Ingrediente ptr circa 4 persoane:

-2 vinete medii

-4 linguri oțet de mere

– sare

-2 căței de usturoi

-ulei de măsline

-oregano

-pătrunjel

-mentă

-busuioc

-ardei iute (opțional)

Timp de preparare circa 20 minute

Timpul pentru marinat 12 ore

Modul de preparare :

Spălați și curățați vinetele de coajă, tăiați-le în fâșii subțiri.

Puneți vinetele într-o strecurătoare și presărați-le cu sare, apoi puneți deasupra o greutate care sa le preseze bine.

Lăsați-le așa timp de  1 oră, in acest fel vor elimina apa.

Clătiți-le și scurgeți-le bine, puneți-le într-un recipient mare și adăugați oțetul.

Amestecați bine și lăsați-le cel puțin 12 ore la frigider, amalgamând ocazional pentru a le menține acoperite cu oțet.

După acest timp, scurgeți-le bine de oțet și transferați-le într-un castron, condimentați-le cu usturoiul tocat și celelalte ierburi aromatice, sarea și uleiul de măsline extravirgin.

Păstrați-le la frigider într-un recipient închis și serviți-le alături de Pâté de ficăței de pui – de casă

Vă recomandăm și REŢETĂ: Vinete cu roşii şi usturoi

Poftă bună !

 

Articole Similare