Fondue de parmezan – o cremă catifelată, ușoara și rapid de preparat. Se poate servi ca aperitiv sau fel principal si este excelenta însoțita de crutoane de pâine prăjită sau fructe.
De asemenea poate fi folosita pentru a condimenta diverse feluri de paste, de ex. gnocchi,rigatoni sau se poate servi cu mamaliga si ciuperci.
INGREDIENTE – PTR 2 PERSOANE:
-250 g parmezan ras (alternativ amestec de branzeturi)
-280 ml smântână lichidă
-piper după gust
Timp de pregatire -aprox. 20 minute
MODUL DE PREPARARE :
Turnați smântâna lichida într-o cratiță și începeți să o încălziți la foc mediu, apoi adăugați o parte din parmezanul ras și amestecați cu o lingură de lemn.
Continuați să adăugați parmezanul ras, puțin câte puțin, amestecând constant și lăsați-l să se îngroașe câteva minute. Dacă doriți o consistență netedă și cremoasă, puteți amesteca fondue cu mixerul de inductie..
Adaugati piper dupa gust și serviți fondue-ul de parmezan cu crutoane de pâine prăjită sau diverse fructe precum : smochine, mere.
Puteți aromatiza fondue-ul și cu un vârf de nucșoară.
Serviți cu Mămăligă cu sos de cârnați sau cu Tortellini cu șuncă și smântână
Poftă bună !