Magret de canard (piept de rață) – un adevărat clasic al bucătăriei franceze, cu un gust sofisticat și în același timp rustic, este un fel de mâncare tipic din sud-vestul Franței, patria foie-gras-ului.
Noi am ales sa-l pregătim glasat, cu miere și vin.
Ingrediente ptr 2 persoane :
-2 buc. piept de rață cu piele (circa 500 g)
-sare și piper, după gust
-1 cană de vin roșu (Merlot sau Cabernet Sauvignon)
-2 lingurițe de miere
-ulei de măsline
-câteva bobițe de cuișoare
Timp de pregătire 30-35 minute
Modul de preparare :
Pregătirea cărnii:
Scoateți pieptul de rață din frigider, cu 30 minute înainte de gătire, și tăiați-l în bucăți potrivite.
Crestați fiecare bucată, pe partea pe care se află pielea și presărați cu sare și piper pe ambele părți.
Gătire:
Încălziți o tigaie la foc mediu, cu puțin ulei, așezați carnea cu pielea în jos și rumeniți timp de 6-8 minute, până când pielea devine crocantă.
Întoarceți și gătiți încă 4-5 minute, apoi scoateți din tigaie și lăsați să se odihnească.
Prepararea sosului:
În aceeași tigaie, îndepărtați excesul de grăsime, lăsând aproximativ 1-2 linguri.
Turnați vinul roșu, adăugați mierea, cuișoarele și fierbeți la foc mediu până când sosul se reduce aproximativ jumătate.
Adăugați pieptul de rață și glasați de câteva ori.
Luați de pe foc și lăsați la odihnit cu capacul pus, pentru 5-7 minute.
Servire:
Așezați carnea pe farfurie, turnați sosul glazurat deasupra și serviți maigret-ul de canard cu piure de cartofi sau piure de broccoli.
Poftă bună!