Medalion de somon în folie

Somonul în folie este una dintre cele mai ușoare și mai convenabile rețete .

Pur și simplu necesită plasarea peștelui și a tuturor aromelor într-o folie de hârtie de copt care închisă cu grijă va păstra cât mai mult aromele.

Cu această metodă puteți găti diferite feluri de pește precum : doradă, biban, dar și file de cod, pește-spadă, etc.

Ingrediente ptr 2 persoane:

-2 medalioane de somon

-1 bucată praz

-rozmarin

Pentru dressing:

-1/2 lămâie stoarsă

-ulei de măsline

-pătrunjel

-sare și piper după gust

Timp de pregătire -aprox. 30 minute

Modul de preparare:

Tăiați prazul în rondele subțiri, tocați mărunt pătrunjelul și puneți-l deoparte.

Într-un castron, pregătiți dressing-ul amestecând uleiul de măsline extravirgin cu sucul de lămâie, pătrunjelul, sare și piper, după gust, și amestecati bine până obțineți o emulsie omogenă.

Așezați folia de hârtie într-o tavă, puneți mai întâi câteva felii de praz la bază, după care somonul deasupra, apoi adăugați si celelalte felii de praz, câteva crenguțe de rozmarin, turnați dressing-ul peste somon, după care închideți bine capetele hârtiei, răsucindu-le ca la o bomboană.

Repetați procesul pentru cealaltă bucată de somon și coaceți la cuptor la 180 ° C, timp de 15-20 de minute.

Vă recomandăm și : Medalion de somon cu măsline sau Somon la cuptor cu șofran și sparanghel

Poftă bună !

 

Articole Similare