AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriSomon la cuptor cu șofran și sparanghel

Somon la cuptor cu șofran și sparanghel

Somon la cuptor cu șofran și sparanghel – o rețetă pe cât de simplă pe atât de rafinată, gustoasă, plină de arome și culori, o alegere excelentă pentru oricine dorește să mănânce bine și să se bucure de savoare !

Ingrediente ptr 2 persoane :

2 fileuri de somon (aprox. 150-200 g fiecare)

-1 legătură de sparanghel (aprox. 250 g)

-1/2 linguriță de șofran (sau câteva fire)

-2 linguri de ulei de măsline

-1 lingură de suc de lămâie

-sare și piper după gust

-ierburi aromate proaspete, după preferințe (cimbru, mărar, pătrunjel)

Timp total circa 20-25 de minute.

Modul de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Puneți firicelele de șofran într-o lingură cu apă caldă timp 5-10 minute (pentru a intensifica aroma și culoarea).

Într-un bol mic, pregătiți un dressing din :  uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea, piperul și infuzia de șofran.

Așezați fileurile de somon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și turnați dressingul deasupra.

Curățați sparanghelul (rupeți capetele lemnoase), stropiți-l cu puțin ulei, sare și așezați-l lângă somon.

Somonul e gata când devine opac și se desface ușor cu furculița.

Sparanghelul trebuie să fie fraged, dar ușor crocant.

Serviți cu o garnitură de orez, quinoa sau piure de cartofi, alături de un vin alb sec.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Medalion de somon în folie

Articole Similare