Hummus de sfeclă roșie

Hummus de sfeclă roșie – varianta vegană, colorată și plină de gust a rețetei clasice, o alegere excelentă pentru gustări sănătoase, cine rapide sau platouri festive!

Ingrediente ptr 2 persoane:

-1 sfeclă roșie medie, fiartă sau coaptă (aprox. 150 g)

-200 g năut fiert

-1 lingură pastă tahini

-1-2 linguri zeamă de lămâie

-1 cățel mic de usturoi

-1-2 linguri ulei de măsline

-sare – după gust

Timp total circa 15 minute

Modul de preparare:

Într-un robot de bucătărie, adăugați sfecla, năutul, tahini, zeama de lămâie, usturoiul, uleiul de măsline și sarea.

Omogenizați totul până obțineți o cremă fină, dacă este prea densă, adăugați 1-2 linguri de apă sau ulei pentru o textură mai lejeră.

Puneți hummusul într-un bol și serviți cu lipii calde, bastonașe de legume (morcovi, țelină, castraveți), pâine prăjită, ca aperitiv sau garnitură lângă carne sau pește.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Tartare de sfeclă roșie

Articole Similare