Chipsuri de dovleac la cuptor – crocante și apetisante, alternativa sănătoasă la cartofii prăjiți, o opțiune excelentă pentru o gustare și care pot fi servite cu diferite tipuri de sosuri !
Ingrediente ptr 4 persoane :
-1 dovleac de plăcintă, circa 1 kg
-2 linguri ulei de măsline
-sare (după gust)
-condimente opționale: piper, paprika, usturoi pudră, rozmarin etc.
Timp total 40-50 de minute.
Modul de preparare :
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Curățați dovleacul de coajă și semințe, apoi tăiați-l în felii subțiri, ca pentru chipsuri.
Puteți folosi un feliator mandolină pentru tăiere uniformă și rapidă.
Puneți feliile într-un bol, adăugați uleiul și condimentele, amestecați uniform și așezați-le, într-un singur strat, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți timp de 20–30 de minute, întorcând chipsurile la jumătatea timpului, până devin crocante și ușor rumenite.
Serviți cu un sos cu usturoi și iaurt sau după preferințe.
Poftă bună !
Vă recomandăm și :Chipsuri de vinete la cuptor sau Chipsuri de cartofi dulci la cuptor