Chipsuri de vinete la cuptor

Chipsurile de vinete la cuptor sunt o alternativă sănătoasă la chipsurile din cartofi sau la cartofii prăjiți și pot fi servite ca gustare sau aperitiv, împreună cu sosuri precum iaurtul grecesc, sosul de roșii sau presărate cu parmezan ras imediat după coacere.

Ingrediente ptr 4 persoane :

-2 vinete medii

-ulei de măsline extravirgin

-sare și piper după gust

-condimente după gust (boia, oregano, praf de usturoi)

Timpul de preparare 30-40 de minute.

Modul de preparare :

Spălați și uscați vinetele, tăiați-le în bastonașe subțiri (de 3-5 mm).

Dacă nu vă place coaja o puteți elimina.

Puneți-le într-un castron, adăugați un strop de ulei de măsline, sare, piper și condimentele alese și amestecați uniform.

Preîncălziți cuptorul la 200°C, așezați bastonașele de vinete într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, asigurându-vă că nu se suprapun și coaceți circa 20-25 de minute, până devin crocante și aurii.

Poftă bună!

Articole Similare