AcasăCategorii rețeteDesertCantuccini (biscuiți cu migdale)

Cantuccini (biscuiți cu migdale)

Cantuccini (biscuiți cu migdale) – celebrii biscuiți italieni originari din regiunea Toscana, cunoscuți pentru textura lor crocantă și gustul intens de migdale, ideali pentru un mic dejun sănătos!

Ingrediente ptr 4 persoane (circa 20-24 biscuiți) :

200 g făină albă

-120 g zahăr

-2 ouă

-150 g migdale (cu coajă, nesărate, întregi)

-1 pliculeț zahăr vanilat

-1/2 linguriță praf de copt

-1 praf de sare

-coaja rasă de la 1/2 lămâie bio

-zahăr pudră pentru decor

Timp total circa 30-40 de minute.

Modul de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul și vanilia până se omogenizează.

Adăugați făina amestecată cu praful de copt, sarea, coaja de lămâie rasă și încorporați migdalele întregi în aluat.

Pe o suprafață ușor înfăinată, formați 2 rulouri lungi cu diametrul de circa 4-5 cm, apoi așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.

Coaceți rulourile timp de 15-20 de minute, până devin ferme și ușor aurii.

Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească 5-10 minute.

Tăiați fiecare rulou în felii oblice de 1-1,5 cm grosime și așezați-le pe o parte înapoi în tavă.

Coaceți din nou timp de 10 minute, până devin crocante și aurii.

Pot fi serviți înmuiați într-un pahar de vin dulce italian – Vin Santo – sau alături de cafea, ceai și se pot păstra în cutii închise ermetic până la 2-3 săptămâni.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Brownies cu alune

Articole Similare