Cantuccini (biscuiți cu migdale) – celebrii biscuiți italieni originari din regiunea Toscana, cunoscuți pentru textura lor crocantă și gustul intens de migdale, ideali pentru un mic dejun sănătos!
Ingrediente ptr 4 persoane (circa 20-24 biscuiți) :
–200 g făină albă
-120 g zahăr
-2 ouă
-150 g migdale (cu coajă, nesărate, întregi)
-1 pliculeț zahăr vanilat
-1/2 linguriță praf de copt
-1 praf de sare
-coaja rasă de la 1/2 lămâie bio
-zahăr pudră pentru decor
Timp total circa 30-40 de minute.
Modul de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul și vanilia până se omogenizează.
Adăugați făina amestecată cu praful de copt, sarea, coaja de lămâie rasă și încorporați migdalele întregi în aluat.
Pe o suprafață ușor înfăinată, formați 2 rulouri lungi cu diametrul de circa 4-5 cm, apoi așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.
Coaceți rulourile timp de 15-20 de minute, până devin ferme și ușor aurii.
Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească 5-10 minute.
Tăiați fiecare rulou în felii oblice de 1-1,5 cm grosime și așezați-le pe o parte înapoi în tavă.
Coaceți din nou timp de 10 minute, până devin crocante și aurii.
Pot fi serviți înmuiați într-un pahar de vin dulce italian – Vin Santo – sau alături de cafea, ceai și se pot păstra în cutii închise ermetic până la 2-3 săptămâni.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Brownies cu alune

