Brownies cu alune

Brownies sau negrese – o rețetă simplă și rapidă, un desert tipic bucătăriei americane, cu un gust perfect și intens de ciocolată, al cărei nume derivă de la culoarea închisă.

Astăzi am ales varianta brownies-ului cu alune – o prăjitură densă, cu o textură umedă, bogată în ciocolată și alune, dar bineînțeles puteți folosi și nuci, migdale sau stafide.

Ingrediente ptr 6 porții:

-200 g ciocolată neagră 75-80%

-100 g alune întregi decojite

-100 g zahăr brun

-100 g unt

-2 ouă la temperatura camerei

-70 g făină 00

-25 g cacao amară

-1 vărf de sare

Timp de preparare aprox. 30 minute.

Modul de preparare:

Topiți ciocolata neagră la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, adăugați untul, amestecați și lăsați să se răcească.

Între timp, rumeniți alunele într-o tigaie  și puneți-le deoparte.

Amestecați ouăle, zahărul și un vârf de sare până obțineți un amestec ușor și pufos și adăugați-l la compoziția de ciocolată și unt.

Adăugați făina și pudra de cacao (cernute) și încorporați cu un tel până obțineți un aluat strălucitor și omogen, apoi adăugați și alunele rumenite.

Tapetați o tavă de cuptor cu hârtie de copt, turnați aluatul, nivelați-l și coaceți la 180° timp de 15-20 de minute.

Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească, tăiați în cuburi mici și serviți.

După preferință, puteți adăuga deasupra un topping sau puteți servi alături de o cupă de înghețată de vanilie.

Poftă bună !

Articole Similare