Brownies sau negrese – o rețetă simplă și rapidă, un desert tipic bucătăriei americane, cu un gust perfect și intens de ciocolată, al cărei nume derivă de la culoarea închisă.
Astăzi am ales varianta brownies-ului cu alune – o prăjitură densă, cu o textură umedă, bogată în ciocolată și alune, dar bineînțeles puteți folosi și nuci, migdale sau stafide.
Ingrediente ptr 6 porții:
-200 g ciocolată neagră 75-80%
-100 g alune întregi decojite
-100 g zahăr brun
-100 g unt
-2 ouă la temperatura camerei
-70 g făină 00
-25 g cacao amară
-1 vărf de sare
Timp de preparare aprox. 30 minute.
Modul de preparare:
Topiți ciocolata neagră la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, adăugați untul, amestecați și lăsați să se răcească.
Între timp, rumeniți alunele într-o tigaie și puneți-le deoparte.
Amestecați ouăle, zahărul și un vârf de sare până obțineți un amestec ușor și pufos și adăugați-l la compoziția de ciocolată și unt.
Adăugați făina și pudra de cacao (cernute) și încorporați cu un tel până obțineți un aluat strălucitor și omogen, apoi adăugați și alunele rumenite.
Tapetați o tavă de cuptor cu hârtie de copt, turnați aluatul, nivelați-l și coaceți la 180° timp de 15-20 de minute.
Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească, tăiați în cuburi mici și serviți.
După preferință, puteți adăuga deasupra un topping sau puteți servi alături de o cupă de înghețată de vanilie.
Poftă bună !