AcasăCategorii rețeteDesertCookies cu ciocolată

Cookies cu ciocolată

Biscuiții cu ciocolată sau cookies sunt foarte ușor de făcut, gustoși și fragezi, un adevărat răsfăț în zilele friguroase!

La mijloc moi iar pe margini ușor crocanți, sunt delicioși și pot fi păstrați într-un recipient etanș timp de câteva zile.

Ingrediente ptr circa 16-20 buc:

-200 g făină

-100 g unt (la temperatura camerei)

-100 g zahăr

-1 ou

-100 g ciocolată (tăiată bucăți sau chipsuri de ciocolată)

-1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

-1/2 linguriță esență de vanilie

-un praf de sare

Timp de pregătire -aprox. 30 minute

Modul de preparare :

Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă cu hârtie de copt.

Într-un castron amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare.

Într-un alt recipient bateți untul și zahărul cu un mixer până obțineți un amestec cremos și pufos, adăugațioul și esența de vanilie, amestecând bine.

Adăugați treptat amestecul de făină în bolul cu unt și amestecați până obțineți un aluat uniform.

Încorporați bucățile de ciocolată (sau chipsurile) în aluat și formați biluțe mici de aluat de circa 1-2 cm în diametru.

Așezați biluțele pe tava de copt, lăsând un mic spațiu între ele, de circa 5 cm pentru a permite extinderea în timpul coacerii.

Coacețitimp de 10-12 minute sau până când devin aurii.

Dacă vă plac mai moi, puteți adăuga un pic mai mult unt, iar dacă vă plac mai crocanți, coaceți-i câteva minute în plus.

Poftă bună !

Articole Similare