Plăcinta cu pui – o rețetă delicioasă, cu arome și gusturi autentice, ușor de preparat, perfectă pentru o gustare rapidă și savuroasă!
Ingrediente ptr 4 persoane:
-500 g piept de pui
-1 ceapă mare
-2 morcovi
-2-3 căței de usturoi
-3 linguri ulei de măsline
-200 ml smântână
-2 ouă
-1 pachet de foi de aluat (aproximativ 300 g)
-sare și piper după gust
Timpul de pregătire circa 1 oră.
Modul de preparare :
Tăiați pieptul de pui în fâșii și rumeniți-l într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, până devine auriu.
Adăugați ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, morcovii rași, sare, piper și gătiți câteva minute.
Luați compoziția de pe foc, lăsați să se răcească puțin, apoi amestecați cu smântână și ouăle bătute.
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Așezați o foaie de aluat într-o tavă, întindeți uniform umplutura de pui și acoperiți cu o altă foaie de aluat.
Puteți tăia plăcinta în porții înainte de a o băga la cuptor, pentru a se coace uniform.
Coaceți plăcinta timp de 30-35 de minute, sau până devine aurie și crocantă.
Lăsați-o să se răcească câteva minute înainte de a o tăia și a o servi.
Dacă vă place plăcinta puteți încerca și varianta : Plăcintă cu gorgonzola și anghinare
Poftă bună!