O plăcintă sărată este întotdeauna o soluție bună, atunci când aveți nevoie de o rețetă ușoară, rapidă și sigură de succes.
INGREDIENTE -PTR.2-4 PERSOANE :
– 1 rulou de foietaj rotund
-250 gr anghinare în ulei
-150 gr de gorgonzola picanta
-ulei de masline
-cimbru proaspat
-sare si piper dupa gust
Timp de pregatire -aprox.15-20 minute
MODUL DE PREPARARE :
Derulați foietajul, puneți-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament și înțepați-l cu dinții unei furculițe. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200° timp de 10 minute.
Pregătiți crema de anghinare: scurgeți anghinarea și mixati-o împreună cu cimbrul proaspăt. Amestecați totul adăugând putin ulei, până obțineți o cremă omogenă.
Intindeti crema de anghinare pe foietaj, nivelând bine, și adaugati gorgonzola în bucăți mici, condimentați cu piper dupa gust.
Puneti din nou la cuptor la 200 ° timp de aproximativ 5 minute sau pana cand branza gorgonzola se inmoaie putin, avand grija sa nu se topeasca.
Pofta buna !

