Rulourile de foietaj cu brânză și bacon sunt extrem de gustoase, se prepară rapid și sunt perfecte ca aperitiv sau ca gustare la micul dejun.
Ingrediente ptr 4 persoane :
-1 pachet de aluat de foietaj (aproximativ 270 g)
-100 g bacon (sau pancetta), tăiat fâșii mici
-150 g brânză rasă (mozzarella sau cheddar)
-1 ou (pentru uns)
Timp de pregătire 20-30 minute.
Modul de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C și pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt.
Într-o tigaie mare, rumeniți baconul până devine crocant (aproximativ 5-7 minute). Scurgeți excesul de grăsime și lăsați-l să se răcească.
Întindeți aluatul de foietaj pe o suprafață uscată, presărați uniform brânza rasă și baconul pe toată suprafața aluatului.
Împăturiți aluatul pe lungime, formând un sul strâns, apoi tăiați în bucăți de aproximativ 3-4 cm lățime.
Așezați rulourile pe tava de copt, lăsând puțin spațiu între ele, și ungeți-le cu ou.
Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când sunt aurii și crocante.
Puteți savura și : Mini foietaje cu șuncă și ouă sau Brioșe sărate
Poftă bună !