AcasăCategorii rețeteAluaturiRulouri de foietaj cu brânză și bacon

Rulouri de foietaj cu brânză și bacon

Rulourile de foietaj cu brânză și bacon sunt extrem de gustoase, se prepară rapid și sunt perfecte ca aperitiv sau ca gustare la micul dejun.

Ingrediente ptr 4 persoane :

-1 pachet de aluat de foietaj (aproximativ 270 g)

-100 g bacon (sau pancetta), tăiat fâșii mici

-150 g brânză rasă (mozzarella sau cheddar)

-1 ou (pentru uns)

Timp de pregătire 20-30 minute.

Modul de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200°C și pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt.

Într-o tigaie mare, rumeniți baconul până devine crocant (aproximativ 5-7 minute). Scurgeți excesul de grăsime și lăsați-l să se răcească.

Întindeți aluatul de foietaj pe o suprafață uscată, presărați uniform brânza rasă și baconul pe toată suprafața aluatului.

Împăturiți aluatul pe lungime, formând un sul strâns, apoi tăiați în bucăți de aproximativ 3-4 cm lățime.

Așezați rulourile pe tava de copt, lăsând puțin spațiu între ele, și ungeți-le cu ou.

Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când sunt aurii și crocante.

Puteți savura și : Mini foietaje cu șuncă și ouă sau Brioșe sărate

Poftă bună !

Articole Similare