Reteta craquelin

Craquelin - mod de prezentareSeria reţetelor belgiene continuă cu modul în care se prepară craquelin-ul. Reţeta si modul de preparare:

Faceţi un aluat pentru craquelin din făină, drojdie, gălbenuşurile de ou, sare şi zahăr. Încorporaţi treptat untul. Puneţi aluatul la crescut timp de 20 de minute, după care încorporaţi bucăţile de zahăr perlat. Lăsaţi câteva pentru decorarea preparatului.

Modelaţi aluatul sob forma unei pâini şi lăsaţi-l la crescut timp de o oră. După ce a crescut, puneţi-l într-o tavă de pâine, badijonaţi-l cu albuş de ou şi puneţi pe deasupra bucăţelele de zahăr perlat.

Coaceţi craquelinul timp de 20 de mintute la 220 C.

Ingrediente craquelin:

  • 320 g făină
  • 20 g drojdie
  • 150 ml lapte
  • două gălbenuşuri de ou
  • 125 g unt moale
  • 20 g zahăr
  • 100 g zahăr perlat

Vă mulţumim pentru că a-ţi degustat alături de noi reţeta culinară „craquelin”. Vă aşteptăm şi mâine pe gastronomie.rfi.ro cu o nouă reţetă!

Nu uitaţi de „Reţeta zilei în e-mail”. Tot ce trebuie să faceţi este să vă abonaţi la newsletter-ul nostru, folosind modulul din parte dreaptă a paginii.

Vă recomandăm și : Gâteau éponge (pandişpan cu textură de burete) sau  Couque au chocolat

Articole Similare