AcasăCategorii retetealuaturiREŢETĂ: Couque au chocolat

REŢETĂ: Couque au chocolat

Modul de preparare al reţetei Couque au chocolat.  Faceţi un aluat din făină, drojdie, sare, zahăr şi lapte. Acoperiţi aluatul cu un şervet de bucătărie umed şi lăsaţi-l la frigider jumătate de oră. Scoateţi-l şi frământaţi-l din nou pentru a elimina bulele de aer, apoi introduceţi-l din nou la frigider o oră.

Pe o bucată de hârtie de gătit, etalaţi untul pentru a obline un strat gros de jumătate de centrimetru.

Întindeţi  aluatul într-o foaie groasă de un centimetru. Puneţi untul în mijloc şi pliaţi marginile. Cu ruloul de bucătărie, etalaţi din nou aluatul într-un dreptunghi gros de jumătate de centimetru. Impăturiţi- în trei, apoi acoperiţi-l cu folie transparentă şi puneţi-l la frigider timp de jumătate de oră. Scoateţi aluatul şi repetaţi încă de două ori operaţiunea cu dreptunghiul pliat în trei şi introdus la frigider.

Îndeţi aluatul pentru a forma un dreptunghi de 32 de centimetri lungime şi gros de jumătate de centimetru. Tăiaţi aluatul aşa încât să oblineţi mai multe dreptunghiuri de 9 centimetri lungime.  Puneţi o bară de ciocolată la baza dreptunghiului şi pliaţi o dată. Puneţi încă o bară şi continuaţi să rulaţi aluatul.

Puneţi prăjiturile într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Lăsaţi-le să crească timp de o oră.

Preîncăţziţi cuptorul la 250® C. Badijonaţi fiecare couque cu gălbenuş de ou şi puneţi-le la copt 20 de minute.

Couque au chocolat – ingrediente

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 30 g drojdie
  • 50 g zahăr
  • 30 ml lapte călduţ
  • un ou
  • două linguriţe de sare
  • 400 g bare de ciocolată neagră

Vă mulţumim pentru că a-ţi degustat alături de noi reţeta culinară “couque au chocolat“.

Articole Similare