Modul de preparare al reţetei Couque au chocolat. Faceţi un aluat din făină, drojdie, sare, zahăr şi lapte. Acoperiţi aluatul cu un şervet de bucătărie umed şi lăsaţi-l la frigider jumătate de oră. Scoateţi-l şi frământaţi-l din nou pentru a elimina bulele de aer, apoi introduceţi-l din nou la frigider o oră.
Pe o bucată de hârtie de gătit, etalaţi untul pentru a obline un strat gros de jumătate de centrimetru.
Întindeţi aluatul într-o foaie groasă de un centimetru. Puneţi untul în mijloc şi pliaţi marginile. Cu ruloul de bucătărie, etalaţi din nou aluatul într-un dreptunghi gros de jumătate de centimetru. Impăturiţi- în trei, apoi acoperiţi-l cu folie transparentă şi puneţi-l la frigider timp de jumătate de oră. Scoateţi aluatul şi repetaţi încă de două ori operaţiunea cu dreptunghiul pliat în trei şi introdus la frigider.
Îndeţi aluatul pentru a forma un dreptunghi de 32 de centimetri lungime şi gros de jumătate de centimetru. Tăiaţi aluatul aşa încât să oblineţi mai multe dreptunghiuri de 9 centimetri lungime. Puneţi o bară de ciocolată la baza dreptunghiului şi pliaţi o dată. Puneţi încă o bară şi continuaţi să rulaţi aluatul.
Puneţi prăjiturile într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Lăsaţi-le să crească timp de o oră.
Preîncăţziţi cuptorul la 250® C. Badijonaţi fiecare couque cu gălbenuş de ou şi puneţi-le la copt 20 de minute.
Couque au chocolat – ingrediente
- 500 g făină
- 200 g unt
- 30 g drojdie
- 50 g zahăr
- 30 ml lapte călduţ
- un ou
- două linguriţe de sare
- 400 g bare de ciocolată neagră
Vă mulţumim pentru că a-ţi degustat alături de noi reţeta culinară “couque au chocolat“.