Reteata si modul de preparare al reţetei cougnou cu pepite de ciocolată.
Pentru cougnou cu ciocolată faceţi un aluat din făină, drojdie, sare, laptele uşor încălzit şi oăule bătute. Încorporaţi treptat pepitele de ciocolată. Lăsaţi aluatul timp de o oră la crescut, într-un loc călduţ, acoperit cu un şervet de bucătărie.
Faceţi cougnou în felul următor: împărţiţi aluatul în doua. Din prima bucată faceţi un rulou, iar din a doua bucată uniformizaţi capetele ruloului, aşa încât preparatul să aibă forma unei pâini.
Introduceţi preparatul într-o tavă unsă cu unt şi mai lăsaţi-l la crescut 30 de minute. Preîncălziţi cuptorul la 210® C şi lăsaţi preparatul la copt timp de 40 de minute.
Cougnou cu pepite de ciocolată – ingrediente pentru cougnou
- 800 g făină
- 50 g drojdie
- 400 ml lapte
- 50 g zahăr
- două ouă
- 150 g unt moale
- 200 g pepite de ciocolată
- Sare
Vă recomandăm și alte rețete : Reteta craquelin