Rulouri de ardei cu ton şi brânză feta, reteta si modul de preparare. Timp de pregătire : 30 de minute. Timp de gătire : 15 minute.
Preîncălziţi cuptorul la 210 °C.
Tăiaţi ardeii în patru şi puneţi-i la copt la nivelul grill-ului din cuptor, cu coaja în sus. Lăsaţi-i la copt doar până ce coaja începe să se umfle. Luaţi-i într-o farfurie, îndepărtaţi coaja şi seminţele.
Puneţi deoparte o lingură de brânză feta, iar restul într-un vas, cu tonul şi usturoiul, tocat în prealabil. Zdrobiţi totul cu o furculiţă şi adăugaţi puţin ulei de măsline, amestecând pentru a obţine o pastă cremoasă. Săraţi şi piperaţi după gust.
Puneţi această pastă pe bucăţile de ardei copt, rulaţi-le şi fixaţi totul cu scobitori. Apoi lăsaţi-le la rece timp de 30 de minute.
Presăraţi peste rulouri restul de brânză sfărâmată şi fisticul, apoi stropiţi cu ulei de măsline.
Preparatul se serveşte rece.
Ingrediente pentru 4 persoane :
- patru ardei (doi roşii, doi galbeni sau portocalii)
- un căţel de usturoi
- 200 g de ton conservat în suc propiu, nu în ulei
- 50 ml de ulei de măsline
- 200 g de brânză feta
- două linguri de fistic sfărâmat
- sare, piper