Tarta cu ricotta și stafide este genul de desert care merge la orice oră, delicioasă și ușor de făcut, perfectă atât pentru micul dejun cât și ca gustare sau ca desert.
Ingrediente ptr 4-6 persoane:
-500 g ricotta
-100 g zahăr
-2 ouă
-100 g stafide
-2 linguri de smântână sau iaurt
-esență de vanilie
-coaja rasă de la o portocală
-un vârf de sare
Timp de preparare circa 1 oră.
Modul de preparare :
Puneți stafidele în apă caldă, la înmuitat, timp de 15-20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă de tort (22 cm diametru) cu hârtie de copt.
Într-un castron, amestecați ricotta cu zahărul, esența de vanilie, sarea și coaja rasă de portocală, smântâna sau iaurtul, adăugați ouăle și mixați până obțineți un amestec omogen.
Adăugați stafidele și amestecați ușor.
Turnați compoziția în tavă și coaceți circa 30 de minute, până când prăjitura devine aurie și trece testul scobitorii.
Lăsați prăjitura să se răcească, apoi o puteți servi.
Puteți încerca și varianta : Tartă cu smochine și ricotta
sau : Tartă cu ricotta și ciocolată
Poftă bună !