Tarta cu smochine și ricotta este o combinatie rafinată, o retetă rapidă pregătită în cel mai scurt timp și fără coacere, datorita bazei de biscuiti, îmbogățită cu o cremă delicioasă de ricotta și decorată cu o mulțime de smochine proaspete.
Ingrediente ptr 6-8 persoane:
-300 g biscuiți (ptr. baza)
-130 g unt topit (ptr baza)
-400 g ricotta
-150 g zahăr pudră
-smochine proaspete
Timp de pregatire -aprox. 15-20 minute
Modul de preparare:
Topiti untul și lăsați-l să se răcească.
Puneți biscuiții într-un mixer și amestecați până obțineți un fel de făină de biscuiți.
Turnati untul peste făina de biscuiți și amestecati cu grijă până când se incorporeaza. Alegeți o formă de tartă cu diametrul de 22-24 cm și turnați amestecul în ea.
Nivelați bine baza tartei, compactați apoi puneți in frigider să se întărească.
Între timp, scurgeți ricotta și amestecați-o cu zahărul pudră până cand obțineți o cremă netedă și omogenă.
Întindeți uniform crema de ricotta pe baza de biscuiți.
Spălați și uscați smochinele cu grijă si fără a îndepărta pielea, tăiați-le felii. Decorați întreaga suprafață după cum doriți și puneți-o la frigider timp de cel puțin 1 oră.
Pofta buna !