AcasăCategorii rețeteDesertTiramisu` cu portocale

Tiramisu` cu portocale

Tiramisu cu portocale este un desert proaspăt, original, parfumat și neașteptat de delicios.

Rețeta este foarte ușoară, iar procedura este aceeași cu cea clasică, cu diferența că pișcoturile sunt înmuiate în suc de portocale, nu în cafea.

Ingrediente ptr 4 -6  persoane:

-2-3 portocale stoarse

-2 portocale tăiate cubulețe

-4 ouă

-200 g mascarpone

-200 ml frișcă lichidă

-100 g zahăr

-300-400 g savoiardi (sau pavesini)

Timpul de preparare 20-30 minute

Modul de preparare:

Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin pufoase, adăugați mascarpone și amestecați totul bine.

Bateți frișca lichidă și adăugați-o la crema de ouă și mascarpone, amestecând de jos în sus.

Adăugați cele 2 portocale tăiate bucățele mici și scurse bine.

Înmuiați câte un savoiardi în sucul de portocale, timp de câteva secunde și compuneți tiramisu-ul într-un vas sau în forme individuale, alternând straturi de cremă cu biscuiți până când terminați.

Decorați cu coajă de portocală rasă și chipsuri de ciocolată neagră sau cacao amară care se potrivește bine cu portocala.

Acoperiți și dați la frigider.

Vă recomandăm și alte deserturi cu portocale precum : Cremă de portocale

Poftă bună!

Articole Similare