Gnocchi de casă

Gnocchi de casă – pastele din cartofi, cu o textură fină și cremoasă, de formă rotundă sau ovală, delicioase, ușor de preparat și care pot fi combinate cu diverse sosuri în funcție de preferințe!

Ingrediente ptr 4 persoane:

-1 kg cartofi (ideali sunt cei făinoși, cum sunt cartofii albi)

-250-300 g făină circa, în funcție de umiditatea cartofilor.

-1 ou

-1 linguriță sare

Timpul total estimat circa 1 oră.

Modul de preparare:

Fierbeți cartofii (cu coajă) în apă cu sare până când intră ușor furculița în ei.

Curățați cartofii cât sunt încă calzi și pasați-i cu presa pentru cartofi sau cu furculița.

Lăsați-i să se răcească ușor, apoi adăugați oul și sarea.

Adăugați treptat făina și amestecați ușor până obțineți un aluat moale, ușor lipicios (nu frământați prea mult, altfel devin tari).

Împarteți aluatul în 4-5 bucăți și rulați-l în șnururi subțiri, după care tăiați bucăți de circa 2 cm (opțional îi puteți rula cu o furculiță pentru modelul clasic).

Așezați-i pe masa de lucru, distanțați, într-un singur strat, ca să nu se lipească.

Fierbeți-i în apă cu sare și când se ridică la suprafață scoateți-i cu o spumieră.

Serviți  gnocchi cu unt și salvie, sos de roșii, sos gorgonzola, sos pesto sau după preferințe.

Sfat : îi puteți congela, maxim 2 luni, și folosi la nevoie.

Spor la gătit și poftă bună !

Vă recomandăm și : Gnocchi alla sorrentina

 

 

 

Articole Similare