Modul de preparare al frigăruilor de porc cu ananas. Timp de pregătire al retetei: 30 de minute. Timp de gătire: 25 de minute. Se lasă la marionat timp de 2 ore.
Amestecaţi toate ingredientele pentru marinarea cărnii. Tăiaţi carnea în bucăţi pentru frigărui, (de aproximativ 2 cm) şi amestecaţi-o bine cu sosul. Acoperiţi vasul cu o folie alimentară transparentă şi lăsaţi-l la frigider timp de două ore, amestecând din când în când.
Cu 15 minute înainte de pune frigăruile la foc, marinaţi ananasul. Tăiaţi-l mai întâi în două şi decupaţi bucăţi de aceeaşi mărime ca şi carnea. Puneţi-le într-o farfurie, adăugaţi suc de lămâie verde şi boia de ardei. Amestecaţi-le, acoperiţi-le şi lăsaţi-le la frigider.
Pregătiţi apoi frigăruile, alternând bucăţile de carne cu cele de ananas. Amestecaţi ambele sosuri de la marinat. Gătiţi frigăruile de porc cu ananas pe un grill, întorcându-le des, şi ungeţi carnea cu sosurile amestecate.
Frigărui de porc cu ananas – ingrediente pentru 6 persoane
- 1,5 kg de pulpă de porc fără grăsime
- un ananas
Ingrediente pentru marinarea cărnii
- patru linguri de ulei
- trei linguri de miere
- trei linguri de oţet
- trei linguri de ketchup picant
- trei linguri de sos se soia
- o linguriţă de coriandru
- o jumătate de linguriţă de sare
Ingrediente pentru marinarea ananasului
- sucul de la o lămâie verde
- un vârf de cuţit de boia de ardei iute
Poftă bună la “Frigărui de porc cu ananas“. Pentru alte reţete vă aşteptăm pe gastronomie.rfi.ro