AcasăCategorii retetecarne rosieFrigărui de porc cu ananas

Frigărui de porc cu ananas

Frigărui de porc cu ananas - mod de prezentareModul de preparare al frigăruilor de porc cu ananas. Timp de pregătire al retetei: 30 de minute.  Timp de gătire: 25 de minute. Se lasă la marionat timp de 2 ore.

Amestecaţi toate ingredientele pentru marinarea cărnii. Tăiaţi carnea în bucăţi pentru frigărui, (de aproximativ 2 cm) şi amestecaţi-o bine cu sosul.  Acoperiţi vasul cu o folie alimentară transparentă şi lăsaţi-l la frigider timp de două ore, amestecând din când în când.

Cu 15 minute înainte de pune frigăruile la foc, marinaţi ananasul. Tăiaţi-l mai întâi în două şi decupaţi bucăţi de aceeaşi mărime ca şi carnea. Puneţi-le într-o farfurie, adăugaţi suc de lămâie verde şi boia de ardei. Amestecaţi-le, acoperiţi-le şi lăsaţi-le la frigider.

Pregătiţi apoi frigăruile, alternând bucăţile de carne cu cele de ananas. Amestecaţi ambele sosuri de la marinat. Gătiţi frigăruile de porc cu ananas pe un grill, întorcându-le des, şi ungeţi carnea cu sosurile amestecate.

 

 

Frigărui de porc cu ananas – ingrediente pentru 6 persoane

  • 1,5 kg de pulpă de porc fără grăsime
  • un ananas

Ingrediente pentru marinarea cărnii

  • patru linguri de ulei
  • trei linguri de miere
  • trei linguri de oţet
  • trei linguri de ketchup picant
  • trei linguri de sos se soia
  • o linguriţă de coriandru
  • o jumătate de linguriţă de sare

Ingrediente pentru marinarea ananasului

  • sucul de la o lămâie verde
  • un vârf de cuţit de boia de ardei iute

 

Poftă bună la  “Frigărui de porc cu ananas“.  Pentru alte reţete vă aşteptăm pe gastronomie.rfi.ro

Articole Similare