Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Şarlotă de vanilie cu pere şi zmeură

Posted on | noiembrie 11, 2015 | 1 Comment

sarlota de vanilie cu zmeura si pere, solutie de prezentare intr-o farfurie cu blat din piscoturiPreparată din ingrediente care se află în orice casă, şarlota de vanilie cu pere şi zmeură este desertul perfect. Desertul “Şarlotă de vanilie cu pere şi zmeură” este o reţetă de prăjitură senzaţională, cu care vei impresiona cei mai sofisticati critici culinari sau cofetari.

Vrei un desert gustos, pe care să îl prepari rapid? Şarlota cu vanilie este una dintre cele mai rapide şi uşoare reţete culinare de prăjituri. Se poate prepara cu orice tip de fructe, dar noi am ales pere şi zmeură.

Şarlotă de vanilie cu pere şi zmeură, ingrediente pentru 8 persoane

500 gr. şarlotă de vanilie
3 pere, decojite, fără semințe, tăiate în sferturi
250 gr. smântână
1 lingură de extract de vanilie
1 lingură lichior de pere
15 g gelatină
500 g zmeură
50 g zahăr pudră

Prepararea şarlotei de vanilie:

Ingrediente pentru şarlota:

6 gălbenuşuri
250 g zahăr
1 1/2 litru lapte
1/2 baton vanilie
60 gr. gelatină

Mod de preparare al şarlotei de vanilie:

Laptele se amestecă cu vanilia şi se pun la fiert. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul.
Când este fiert laptele, se ia cratiţa de pe aragaz şi se adăugă treptat gălbenuşurile, amestecându-se în continuu până când se îngroaşă.
Gelatina se dizolvă în 6 linguri de apă fierbinte şi se amestecă cu compoziţia călduţă.
Compoziţia realizată formată se toarnă în forma dorită şi se pune la frigider, după ce s-a răcit.

Şarlotă de vanilie cu pere şi zmeură, mod de preparare:

Mod de preparare:30 minute
Timp de gătire:10 minute
Se ţine la frigider: 4 ore

1.Perele se taie în bucăți subţiri, transparenete şi se pun în siropul de zahăr, timp de 10 minute la foc mediu.
Pentru obţinerea siropului de zahăr, se pune zahărul într-o cratiţă înaltă, la foc mic până se topeşte, apoi se adaugă peste fructe.
Din siropul realizat, se păstrează o cantitate medie, cam 50%.
2. Se pregăteşte crema și se adaugă gelatină diluată, apoi se adaugă frisca treptat, ușor în cremă. După aceea , se pune extractul de vanilie și lichiorul de pere.
3. În pahare groase rezistente sau subţiri cu picior, se pune o parte din sos, apoi crema la mijloc şi iar sos deasupra.
Se decorează cu pişcoturi şi feliuţe de pară sau fructe de zmeură sau sos de zmeură.
Se pun la frigider câteva ore.
Înainte de servire, se pregăteşte sosul de zmeură: se amestecă o mână de zmeură într-un blander.

Preparatul şarlotă de vanilie cu pere şi zmeură va fi unul cu siguranţă delicios datorită savoarei şi prospeţimi fructelor .

Şarlotă de vanilie cu pere şi zmeură

Comments

One Response to “Şarlotă de vanilie cu pere şi zmeură”

  1. Maria
    august 4th, 2013 @ 1:15 pm

    incredibil de apetisanta! intotdeauna m-am ferit sa prepar retete ce au ca ingredient gelatina, insa toate au un inceput….

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie