AcasăCategorii rețeteDesertTartă cu alune, migdale și kaki

Tartă cu alune, migdale și kaki

Tarta cu alune, migdale și kaki – o tartă elegantă și parfumată, ce combină savoarea alunelor și migdalelor cu dulceața catifelată a fructului de kaki, un desert rafinat, dulce și ușor fructat — ideal pentru o masă festivă de toamnă sau pentru un răsfăț special!

Ingrediente ptr 6 persoane:

-6 ouă

-2 kaki foarte coapte

-100 g alune de pădure

-100 g migdale

-180 g zahăr

-1 formă de tort de 28 cm

Timpul de pregătire 20-30 minute.

Modul de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 190°C.

Puneți migdalele, alunele și 10 grame de zahăr intr-un mixer și tocați-le fin până obțineți o compoziție precum făina.

Curățați kaki de coajă, eliminați sâmburii și mixați pulpa până devine piure.

Separați gălbenușurile de albușuri.

Amestecați gălbenușurile cu restul de zahăr până obțineți o compoziție cremoasă, adăugați făina din alune și migdale iar la sfârșit piureul de kaki.

Bateți albușurile spumă și adăugați-le delicat la compoziția de mai sus.

Tapetați o formă de tort cu hârtie de copt, turnați amestecul și dați la cuptor circa 25-30 minute (trebuie să se umfle și să capete o culoare frumoasă aurie).

Serviți cu zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Tartă Tatin cu portocale

Articole Similare