Tarta cu alune, migdale și kaki – o tartă elegantă și parfumată, ce combină savoarea alunelor și migdalelor cu dulceața catifelată a fructului de kaki, un desert rafinat, dulce și ușor fructat — ideal pentru o masă festivă de toamnă sau pentru un răsfăț special!
Ingrediente ptr 6 persoane:
-6 ouă
-2 kaki foarte coapte
-100 g alune de pădure
-100 g migdale
-180 g zahăr
-1 formă de tort de 28 cm
Timpul de pregătire 20-30 minute.
Modul de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190°C.
Puneți migdalele, alunele și 10 grame de zahăr intr-un mixer și tocați-le fin până obțineți o compoziție precum făina.
Curățați kaki de coajă, eliminați sâmburii și mixați pulpa până devine piure.
Separați gălbenușurile de albușuri.
Amestecați gălbenușurile cu restul de zahăr până obțineți o compoziție cremoasă, adăugați făina din alune și migdale iar la sfârșit piureul de kaki.
Bateți albușurile spumă și adăugați-le delicat la compoziția de mai sus.
Tapetați o formă de tort cu hârtie de copt, turnați amestecul și dați la cuptor circa 25-30 minute (trebuie să se umfle și să capete o culoare frumoasă aurie).
Serviți cu zahăr pudră deasupra.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Tartă Tatin cu portocale

