Tiramisu clasic

Tiramisu-ul clasic este faimosul desert italian cel mai popular și cel mai servit, rețeta fiind publicată pentru prima dată în 1981 de gastronomul Giuseppe Maffioli, în revista ”Vin Veneto”.

Un desert ușor și rapid de preparat, ideal in orice moment al zilei!

Ingrediente ptr 8 persoane :

-250 g mascarpone

-250 ml frișcă lichidă

-300 g biscuiți savoiardi sau pavesini

-100 g zahăr

-4 gălbenușuri

-4 cești de cafea răcită

-cacao

Timpul de preparare 20-30 minute

Modul de preparare :

Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin pufoase, adăugați mascarpone și amestecați totul bine.

Bateți frișca lichidă și adăugați-o la crema de ouă și mascarpone, amestecând de jos în sus.

Preparați cafeaua și lăsați-o să se răcească.

Înmuiați pișcoturile în cafea, având grijă să nu le îmbibați prea mult.

Așezați un strat de pișcoturi într-un vas de servire.

Adăugați un strat de cremă peste pișcoturi și continuați să alternați straturile (pișcoturi, cremă) până terminați ingredientele, ultimul strat fiind de cremă.

Acoperiți tiramisu-ul cu folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore (ideal peste noapte).

Înainte de servire, presărați cacao pudră pentru decor.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Tiramisu cu căpșuni sau Tiramisu` cu portocale

Articole Similare