Gogoșelele cu iaurt sunt varianta ideală, super simplă și la îndemână rețetă de gogoșele pufoase, aromate și delicioase!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-125 g iaurt gras, bine scurs
-1 ou
-50 g zahăr
-1/2 pliculeț praf de copt
-1 vârf de cuțit de sare
-175 g făină
-coaja rasă de la 1 portocală
-ulei de arahide (pentru prăjit)
-zahăr pudră vanilat (pentru decor)
Timpul de pregătire circa 20-30 minute
Modul de preparare:
Într-un bol, amestecați iaurtul, oul, zahărul, sarea și coaja rasă de portocală.
Adăugați praful de copt și amalgamați.
Începeți să adăugați treptat făina, amestecând până obțineți un aluat moale și omogen.
Cu mâinile umezite, formați biluțe mici din aluat, de mărimea unei nuci sau puteți folosi o linguriță.
Într-o tigaie adâncă, încingeți uleiul.
Odată ajuns la temperatura de prăjire adăugați biluțele de aluat, în așa fel încât să nu se suprapună.
Prăjiți-le până devin aurii.
Scoateți-le și așezați-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces.
Presărați zahărul pudră vanilat înainte de servire.
Poftă bună!