AcasăCategorii rețeteDesertTiramisu cu căpșuni

Tiramisu cu căpșuni

Tiramisu-ul cu căpșuni este o variantă delicată, proaspătă și delicioasă al clasicului tiramisu cu cafea, perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente ptr 4 persoane:

-250 g de mascarpone

-250 ml de smântână pentru frișcă

-3 linguri de zahăr

-2 ouă

-200 g savoiardi sau pavesini

-300 g de căpșuni proaspete (spălate și tăiate în jumătăți)

-1 lămâie

-100 ml apă

-cacao pentru decor (opțional)

Timp de pregătire: 20 de minute

Modul de preparare :

Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin pufoase, adăugați mascarpone și amestecați totul bine.

Bateți frișca lichidă și adăugați-o la crema de ouă și mascarpone, amestecând de jos în sus.

Spălați căpșunile și tăiați-le în bucăți mici, stropiți-le cu suc de lămâie, adăugați o lingură de zahăr și puțină apă.

Înmuiați câte un savoiardi în sosul de căpșuni, timp de câteva secunde și compuneți tiramisu-ul într-un vas sau în forme individuale, alternând straturi de pișcoturi, cremă și căpșuni.

Decorați cu cacao sau căpșuni întregi, acoperiți și dați la frigider.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Mini tartă cu frișcă și căpșuni

 

Articole Similare