Tiramisu-ul cu căpșuni este o variantă delicată, proaspătă și delicioasă al clasicului tiramisu cu cafea, perfect pentru orice ocazie.
Ingrediente ptr 4 persoane:
-250 g de mascarpone
-250 ml de smântână pentru frișcă
-3 linguri de zahăr
-2 ouă
-200 g savoiardi sau pavesini
-300 g de căpșuni proaspete (spălate și tăiate în jumătăți)
-1 lămâie
-100 ml apă
-cacao pentru decor (opțional)
Timp de pregătire: 20 de minute
Modul de preparare :
Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin pufoase, adăugați mascarpone și amestecați totul bine.
Bateți frișca lichidă și adăugați-o la crema de ouă și mascarpone, amestecând de jos în sus.
Spălați căpșunile și tăiați-le în bucăți mici, stropiți-le cu suc de lămâie, adăugați o lingură de zahăr și puțină apă.
Înmuiați câte un savoiardi în sosul de căpșuni, timp de câteva secunde și compuneți tiramisu-ul într-un vas sau în forme individuale, alternând straturi de pișcoturi, cremă și căpșuni.
Decorați cu cacao sau căpșuni întregi, acoperiți și dați la frigider.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Mini tartă cu frișcă și căpșuni