Ciupercile marinate în oțet sunt delicioase și ușor de făcut, pot fi servite ca aperitiv sau ca garnitură alături de carne, salate sau pâine prăjită.
Ingrediente ptr 4 persoane:
– 500 g ciuperci champignon( sau orice alt tip de ciuperci proaspete)
– 200 ml apă
– 100 ml oțet
– 2-3 linguri de ulei de măsline
– 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
– 1 linguriță de sare
– 1 linguriță de zahăr
– 1 frunză de dafin
– 1 linguriță boabe de piper
– 1 linguriță de cimbru uscat
Timpul de pregătire circa 30-35 minute
Modul de preparare :
Spălați bine ciupercile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor.
Într-o cratiță, adăugați apa, oțetul, uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, sarea, zahărul, frunza de dafin și boabele de piper și amestecați bine.
Aduceți amestecul la fierbere și lăsați-l să fiarbă 3-4 minute pentru a combina aromele.
Adăugați ciupercile în cratiță și lăsați-le să fiarbă timp de 10-15 minute, la foc mic, până devin fragede.
Opriți focul și lăsați ciupercile să se răcească în lichidul în care au fiert.
Odată răcite, transferați-le într-un borcan și completați cu lichid deasupra. Închideți borcanul și păstrați la frigider timp de cel puțin 24 de ore înainte de a le consuma.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Tocăniță de ciuperci sau Ciuperci umplute gratinate