Ciuperci marinate în oțet

Ciupercile marinate în oțet sunt delicioase și ușor de făcut, pot fi servite ca aperitiv sau ca garnitură alături de carne, salate sau pâine prăjită.

Ingrediente ptr 4 persoane:

– 500 g ciuperci champignon( sau orice alt tip de ciuperci proaspete)
– 200 ml apă
– 100 ml oțet

– 2-3 linguri de ulei de măsline
– 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
– 1 linguriță de sare
– 1 linguriță de zahăr
– 1 frunză de dafin
– 1 linguriță boabe de piper

– 1 linguriță de cimbru uscat

Timpul de pregătire circa 30-35 minute

Modul de preparare :

Spălați bine ciupercile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor.
Într-o cratiță, adăugați apa, oțetul, uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, sarea, zahărul, frunza de dafin și boabele de piper și amestecați bine.

Aduceți amestecul la fierbere și lăsați-l să fiarbă 3-4 minute pentru a combina aromele.
Adăugați ciupercile în cratiță și lăsați-le să fiarbă timp de 10-15 minute, la foc mic, până devin fragede.

Opriți focul și lăsați ciupercile să se răcească în lichidul în care au fiert.
Odată răcite, transferați-le într-un borcan și completați cu lichid deasupra. Închideți borcanul și păstrați la frigider timp de cel puțin 24 de ore înainte de a le consuma.
Poftă bună !

Vă recomandăm și : Tocăniță de ciuperci sau Ciuperci umplute gratinate

Articole Similare