AcasăCategorii rețeteDesertTort de ciocolată cu cremă Bailey's

Tort de ciocolată cu cremă Bailey’s

Tort de ciocolată cu cremă Bailey's aranjat pe un platou verde

O nouă săptămână, o nouă reţetă. Azi ne îndulcim ziua cu un tort de ciocolată cu cremă Bailey’s.

Ingrediente blat pentru tort de ciocolată cu cremă Bailey’s:

200 gr unt moale
200 gr zahăr
200 gr faină
6 ouă
150 gr de cacao amară
1 păhărel de cognac
1 pliculeţ de vanilie
1 pliculeţ de praf de copt

Timp de preparare:10 minute
Timp de gatire:1 ora

Se amestecă bine untul cu zahărul şi vanilia timp de 10 min sau cel puţin până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adăugă cele 6 gălbenuşuri, făina, cacao, cognacul, praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se încorporează bine totul,amestecând uşor.Tapetaţi cu unt şi făină o forma de tort,vărsaţi compoziţia de mai sus şi băgaţi la cuptor,la 180 de grade timp de cca o oră.

Ingrediente cremă Bailey’s:

6 gălbenuşuri
3 linguri de făină
120 ml de Bailey’s
6 linguri de zahăr
un litru de lapte
Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul,adăugaţi făina,crema de bailey’s şi laptele.Toată compoziţia se pune pe foc,la flacăra mică,amestecând în continuu. Cum începe să fiarbă e gata. Între timp tăiaţi în două blatul şi ornaţi-l cu cremă răcită. Această cremă se poate folosi şi simplă ca desert sau servită cu fructe sau ciocolată.

O reţetă propusă de Gabriela Merloi

Articole Similare