Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Andive prăjite

Posted on | iulie 19, 2016 | No Comments

Andive prăjiteAstăzi vă propunem o reţetă uşoară, exotică, gustoasă şi sănătoasă: Andive prăjite. Modul de preparare al andivelor prăjite.

Curăţaţi andivele şi tăiaţi-le cotorul. Topiţi untul într-o cratiţă şi puneţi andivele. Săraţi, piperaţi, adăugaţi suc de lămâie şi lăsaţi-le să se facă la foc mic timp de 40 de minute. Scurgeţi andivele, puneţi-le pe un platou, prespraţi pătrunjel tocat şi suc de lămâie.

 

Andive prăjite – ingrediente

  • 500 g andive
  • 30 g unt
  • o lămâie
  • Sare, piper
  • pătrunjel tocat

 

Andive – Tips & Tricks 

1. Atunci când cumperi andive din magazin, asigură-te că au frunzele de un alb curat, sunt fără pete, galbene spre vârfuri şi cu frunzele lipite unele de altele la vârf.

2. Înainte de a găti andivele prăjite, aceaste legume trebuie curăţate şi spălate. Scoate frunzele închise la culoare sau pătate şi şterge-i vârful cu un prosop uşor umed. Nu o tăia decât înainte de a o servi, pentru că îşi schimbă repede culoarea.

Ştiai că andivele sunt legume foarte hrănitoare deşi au foarte puţine calorii (15 calorii in 100 de grame) ? Andivele sunt legume cu o aromă deosebită, ce au un gust uşor amărui. Sunt originare din Belgia, acolo unde sunt numite şi “aurul alb al bucătăriei”, datorită proprietăţilor pe care le au – ajută la remineralizarea organismului fiind bogate în potasiu, calciu, vitaminele B, C şi E, beta-caroten şi celuloză.

Sursa retetei „Andive prăjite„: Chicons et endives > Recette et traditions – Editions Labor

andive taiate puse la prajit

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Secretele lui Hugo Desnoyer (5) - Costiţele de porc
Churros cu cremă de ciocolată
Grapefruit umplut cu ton
Salată de paste cu legume
Choucroute, reteta si modul de pregatire
Cum se prepară friptura din carne de miel

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie